Brokkoli pesto
Pestót készíteni nem csak a nyári hónapokban lehet különböző zöld levelekből, télen sem kell lemondanunk erről az üdítő színű finomságról. Készítsük brokkoliból, tálaljuk bármilyen tésztával.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
1 nagy gerezd fokhagyma
1 marék fenyőmag, esetleg dió
10 dkg reszelt parmezán sajt
só
bors
1,5 dl olívaolaj
Elkészítés:
A brokkolit tisztítsuk meg, majd lobogva forró sós vízben blansírozzuk 3-4 percig. Szűrjük le, merítsük hideg – akár jeges – vízbe, hogy a főzési folyamat leálljon. Tegyük a lecsepegtetett, hideg brokkoli rózsákat robotgépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, borsot, a reszelt sajtot, öntsük rá az olajat, és pürésítsük össze az egészet. A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk néhány percig, ezt is tegyük bele a gépbe. A kifőtt tésztára kanalazzuk a szószt, reszelhetünk még a tetejére parmezánt.
Hozzászólás zárolva.