Brokkolis csirkemellszeletek
A friss zöldségek idényében a húskedvelők is megtalálják a számításukat. Receptünk azonban nem csak ízletes, hanem a nagy nyári melegnek megfelelően könnyű és egészséges is!
Hozzávalók:
6 szelet kicsontozott csirkemell,
1 kiló brokkoli,
2 deci tejföl,
1 tojás,
10 deka trappista,
1 mokkáskanál reszelt parmezán,
1 evőkanál liszt,
5 deka vaj,
olaj,
pici szerecsendió,
bors, só.
Elkészítése: a rózsáira szedett brokkolit enyhén sós vízben félpuhára főzzük, az enyhén kivert, sóval, borssal ízesített hússzeleteket lisztben megforgatjuk, majd mindkét oldalukon forró olajban hirtelen átsütjük. A vajból, a lisztből a brokkoli főzővízével besamelsűrűségű mártást készítünk, amelyet sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítünk.
A tűzről levéve beleöntjük a tojássárgájával elkevert tejfölt, majd a parmezánnal ízesítjük. A mártásból egy keveset a sütőedény aljára teszünk, ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd a brokkolirózsákat, és leöntjük a maradék mártással. A tetejére reszelt sajtot szórunk, sütőben pirosra sütjük. Friss idénysalátával tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.