Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta
Jó, ha van az ember tarsolyában néhány életmentően gyors és egyszerű recept, amiből hadiállapotok idején 20 perc alatt vacsorát varázsolhat a családnak. Ez is egy ilyen recept, ha brokkoli nincs is mindig otthon, a munkából hazafelé megvehető, a többi pedig egy átlagos háztartásban általában megtalálható.
Hozzávalók:
kb. 1/4 kg brokkoli rózsa
1/2 kg tészta ( lehetőleg durum lisztből)
1 tubus krémsajt
12-15 dkg füstölt tarja/lapocka
6 dkg bacon kockázva
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
10 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
Felteszem a tésztának a vizet, amíg felforr, addig egy kis olívaolajon megpirítom a bacon kockákat, utána hagyma kis kockákra vágva, ha üvegesre párolódott, akkor jöhet a brokkoli, a fokhagyma, fűszerezem, és 1 dl víz, hogy legyen miben megpárolni a zöldséget. Közben forr a víz, beleöntöm a tésztát, és fogkeményre főzöm.
A brokkoli már puha , beledobom a füstölt hús kockákat, és rányomom a sajtot. Kevergetem, míg elolvad a sajt. Felengedem kb 1/2 l vízzel, és összeforralom. Ha megfőtt a tészta, ráöntőm a szószra és összemelegítem. Tálaláskor reszelt sajttal szórom. Ez nem egy tocsogós, híg szószos tészta, de kellemes állagú.
A krémsajt lehet ízesített is, nagyon finom csípős paprikás sajttal ( már aki szereti ). Max további receptjei itt találhatók.
Hozzászólás zárolva.