Facebook hozzászólás
355

Brokkolis-paradicsomos ricottatorta

Egyszerű, ízletes, tavaszias vacsora, amit még a leghosszabb nap után is gyerekjáték összedobni. És a véletlenül beeső barátok előtt sem vallunk szégyent vele.

Kép: Bonduelle

Hozzávalók
30 deka mirelit brokkoli
3 deka zsemlemorzsa
38 deka ricotta (vagy tehéntúró)
4 deka trappista sajt, reszelve + 5 deka a tetejére
3 deka parmezán sajt, reszelve
2 evőkanál vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
6 nagyobb paradicsom, kockákra vágva
só, bors

Elkészítése
4 darab kis tortaformát kiolajozunk és vékonyan megszórjuk a zsemlemorzsa egy részével. A ricottát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle sajtot és a maradék zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, és a tortaformák aljába nyomkodjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a brokkolit a vajon 3-4 percig pároljuk, a végén a fokhagymát hozzákeverjük, és félrerakjuk kicsit hűlni. Az elkészült ricottatortán a brokkolit és a paradicsomot egyenletesen elosztjuk, és a maradék reszelt sajttal megszórva kínáljuk. (Forrás: Bonduelle)

Életforma-tippek


Sokféle tortaforma között válogathatsz
az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!