Brokkolis-sonkás pulykamell
A vasban gazdag brokkolinak sokkal gyakrabban kéne szerepelnie az étrendünkben! Íme egy zöldséges-húsos finomság, amelynek kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak!
60 deka egyforma kisebb szeletekre vágott pulykamell,
60 deka brokkoli,
15 deka trappista sajt
1 evőkanál parmezán sajt,
5 deka vaj,
3 deci tejszín,
15 deka főtt tarjaszelet,
3 evőkanál olaj,
ízlés szerint só, bors.
Elkészítése:
a brokkolit rózsáira szedjük, majd egy kivajazott sütőtálba tesszük. Egy jénait kivajazunk, és a brokkolíval beterítjük az aljat. A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük, majd rárakjuk a brokkolira, a húst pedig beterítjük a tarjaszeletekkel. A tejszínt ráöntjük a tetejére, majd rászórjuk a kétféle sajtot, és lefedve körülbelül. 40 perc alatt a sütőben puhára pároljuk. A végén néhány percig fedél nélkül pirosra pirítjuk a tetejét.
Hozzászólás zárolva.