Buffalo csirkeszárny
Annak, aki szereti a csirkeszárnyat ezt meg kell kóstolnia. Legjobb kézzel enni, hogy utána megnyalhasuk mind a tíz ujjunkat. Az igazi trükkje ugyanis a szósz, amivel az egyszerűen lesütött szárnyakat megbolondítjuk.
Hozzávalók:
10-12 db csirkeszárny
chili szósz
3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál balzsamecet
1 tk cukor
5 dkg vaj
só
olaj a sütéshez
A szárnyakat memossuk, kettévágjuk és kisütjük bő olajban.
A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Az ecet-cukor arányt és a csípősséget mindenkinek saját ízlése szerint kell beállítania. A kész szószt a sült szárnyakra ráöntjük, beleforgatjuk a húst és egy negyed órát hagyjuk állni együtt mielőtt az asztalra tennénk.
Ehetünk hozzá salátát vagy krumplit, esetleg kenyeret, de csak úgy magában is el fog fogyni, ez garatnált.
Hozzászólás zárolva.