Buffalo csirkeszárnyak
A csirkeszárnyakat ne becsüljük le, igenis potenciális vendégváró készíthető belőle. Készítsünk Buffalo csirkeszárnyakat, imádni fogja mindenki.
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
10 dkg vaj
2 dl barbeque szósz (készen kapható)
1 evőkanál chili szósz
2 gerezd fokhagyma
5 dkg liszt
só
Elkészítés:
A szárnyakat a porcnál várjuk három darabba, a szárnyvégekre most nem lesz szükségünk, főzhetünk belőlük alaplevet. A többi darabot tegyük tálcára, sózzuk meg, hintsük meg liszttel, forgassuk is meg benne, hogy mindenhol érje a húst, majd a fölösleget rázzuk le. A vajat olvasszuk meg, keverjük hozzá a barbeque szószt és a chili szószt, valamint a zúzott fokhagymát. kenjük meg vele a csirkeszárnyakat alaposan. Ha időnk engedi, egy-két órát hagyjuk állni a húst. Tegyük őket tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük őket pirosra. Steakburgonya illik mellé, no meg sok-sok papírszalvéta.
Hozzászólás zárolva.