Burgonya-krémleves sült baconnel
Az egyik legnépszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető zöldség, ami szinte minden kamrában ott van, és amiből – többek között – nagyon szuper és krémes levest lehet készíteni.
Hozzávalók:
8-10 db burgonya
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5-2 ek liszt
1 kk zöldbors
2-3 babérlevél
1 l alaplé
esetleg víz
só és bors
bacon
snidling
vaj
Elkészítés:
Elsőként a feldarabolt hagymákat vajon megdinszteljük, majd liszttel keverjük be ezt az alapot. A meghámozott és felkockázott burgonyákat a hagymás alapba dobjuk, majd felöntjük a lábast alaplével. Jöhetnek a fűszerek: a mozsárban összetört zöldbors, a babérlevelek, só és bors, na meg az összezúzott fokhagymák. Ezt a kombót ezután a szokásos módon megfőzzük, majd amikor már a burgonyák szinte szétesnek, akkor kivesszük a babérleveleket, és botmixerrel simára dolgozzuk a levest. Ha úgy érezzük, hogy egy kicsit sűrűbb a levesünk, akkor vízzel még lazíthatunk rajta, ha túl híg, akkor pedig még sűríthetjük az állagot. Tálalás előtt a baconöket kisebb darabokra vagdosom, majd forró serpenyőben roppanósra sütöm mindet, na meg snidlinget is aprítok, hogy szebb és finomabb legyen a végeredmény.
Hozzászólás zárolva.