Burgonyasaláta majonézzel, tojással
Karácsony táján gyakrabban készítünk burgonya salátát, mint egyéb időszakokban, jól jön a rántott hal mellé, vagy egyéb húsételek mellé köretnek. Ez a verzió kicsit krumpli, kicsit tojás saláta, és annak, aki mindkettőt szereti, ideális párosítás.
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt krumpli
2-3 fej lilahagyma
5 tojás
5-6 dl majonéz
só, bors
néhány csepp ecet, gondolatnyi porcukor
mustár
egy gondolatnyi olívaolaj
Elkészítés:
A krumplit odateszem héjában főni, ügyelek, hogy ne főjön szét, az nem tesz jót a salátának. Párhuzamosan felteszem a tojásokat is, 10 perces keménytojás lesz belőlük. Amíg ezek történnek, addig vékonyra szeletelek 2-3 fej lilahagymát, besózom és elkeverem egy kanál mustárral, majd keresek neki a lakásban egy olyan helyet, ahol elzárhatom, feltéve persze, hogy nem ragaszkodom az egész lakás hagymaszagban való úszásához. Közben elkészülhet a majonéz is. Alkalmazhatjuk a hagyományos módot, magunk keverve a mártást, de használhatunk kész majonézt és tejfölt, ízesítve sóval, porcukorral. Amikor kész a tojás, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A majonézt ráöntjük a hagymára, utánaküldjük a tojáskarikákat, végül pedig a meghámozott, még meleg krumpliszeletek következnek. Jól átkeverjük a salátát, de vigyázzunk, a cél nem a pürésítés. Légmentesen lezárva hűsölhet akár egy teljes napot is a hűtőben, biztosan nem fog neki ártani az ízek összecsiszolódása.
Hozzászólás zárolva.