Cajun csirke ananászos rizzsel
A cajun (kreol) konyha az Egyesült Államok déli részének és a karibi szigetvilág konyhájának keveredése. A kreol konyhára a grillezett húsok és halak, az édeskés, tartalmas mártások, és a sokféle köret a jellemző.
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 piros kaliforniai paprika
1 doboz kukorica konzerv
2 evőkanál cajun fűszerkeverék
25 dkg rizs
1 tyúkhúsleves kocka
2 db csirkemell filé
25 dkg darabolt ananász
Elkészítés:
A felforrósított olajba tegyük bele a kockákra vágott paprikát, a kukoricát, fél evőkanál fűszerkeveréket, süssük néhány percig. Adjuk hozzá a rizst, öntsünk rá 7 dl vizet, morzsoljuk bele a húsleves kockát. Forraljuk fel, majd vegyük kis lángra, fedjük le az edényt, és lassú tűzön pároljuk 15 percig. A maradék fűszerkeverékkel dörzsöljük be a húsokat, egy kevés forró olajon 6-8 perc alatt süssük át a csirkemelleket. Az ananászt keverjük a rizshez, főzzük még 2-3 percig, ha kell, még sózzuk meg. Az elkészült rizs mellé tálaljuk a pirosra sütött húst.
Hozzászólás zárolva.