Facebook hozzászólás
1 234

Caprese saláta

A meleg nyarak legklasszabb ebédje, vacsorája, bármikor jöhet, csak egy a fontos: legyen otthon friss bazsalikom, mert anélkül semmit sem ér. Ezt szárított fűszerrel nem érdemes elkészíteni, mert mindennek a alfája és omegája, ahogyan a bazsalikom íze összeolvad a paradicsoméval és a mozzarellával. Miután hála az égnek már télen is lehet friss fűszernövényeket kapni, a caprese négy évszakos saláta lett.

Caprese saláta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók egy személyre:
1 db mozzarella golyó, vagy egy csomag mini mozzarella
2 db érett paradicsom
friss bazsalikom
extra szűz olíva olaj

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A paradicsomokat éles késsel szeljük karikára, hasonlóképpen járjunk el a mozzarella golyóval is. Ha mini golyókat használunk, azokat persze nem kell felvágni. Rendezzük csinosan tálra a sajt és paradicsom karikákat, sózzuk, borsozzuk meg, locsoljuk meg extra szűz olíva olajjal, szórjuk rá a bazsalikom leveleket. Tálalhatjuk pirítóssal, úgy kiadósabb.

 

Paradicsomleves


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!