Caprese saláta
A meleg nyarak legklasszabb ebédje, vacsorája, bármikor jöhet, csak egy a fontos: legyen otthon friss bazsalikom, mert anélkül semmit sem ér. Ezt szárított fűszerrel nem érdemes elkészíteni, mert mindennek a alfája és omegája, ahogyan a bazsalikom íze összeolvad a paradicsoméval és a mozzarellával. Miután hála az égnek már télen is lehet friss fűszernövényeket kapni, a caprese négy évszakos saláta lett.
Hozzávalók egy személyre:
1 db mozzarella golyó, vagy egy csomag mini mozzarella
2 db érett paradicsom
friss bazsalikom
extra szűz olíva olaj
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A paradicsomokat éles késsel szeljük karikára, hasonlóképpen járjunk el a mozzarella golyóval is. Ha mini golyókat használunk, azokat persze nem kell felvágni. Rendezzük csinosan tálra a sajt és paradicsom karikákat, sózzuk, borsozzuk meg, locsoljuk meg extra szűz olíva olajjal, szórjuk rá a bazsalikom leveleket. Tálalhatjuk pirítóssal, úgy kiadósabb.
Hozzászólás zárolva.