Facebook hozzászólás
230

Cékla saláta – másképpen!

A céklát többnyire csak a magyarosan elkészített, ecetes-vizes saláta formájában ismerjük. Pedig a frissen vásárolt céklából azonnal is készíthetünk isteni salátát.

Rendkívül finom, nagyon egészséges és könnyen elkészíthető az alábbi recept.

Hozzávalók: ( 2 főre)

40 dkg főtt cékla

Vinaigrette szósz

Só, bors, fokhagyma,  fél csokor apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

Mossuk meg a céklát alaposan, majd tegyük fel héjában főni (kb. 40 perc, hústűvel ellenőrizzük, hogy puha-e). Ha megfőtt eresszünk rá hideg vizet, hogy gyorsabban kihűljön. Majd hámozzuk meg és vágjuk fel kb. 2 cm-es kockákra. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, szórjuk meg a petrezselyemmel.

Készítsük el a vinaigrette szószt: 3 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál borecetet, 1 kávéskanál cukrot, egy csipet sót, és egy csapott mokkáskanál cayenne borsot keverjünk jól össze. Ezt öntsük a céklára és jól keverjük össze. 10-15 percre tegyük a hűtőbe, és már ehetjük is.

Ha dúsítani szeretnénk, önálló fogásnak tehetünk bele kockára vágott feta sajtot, vagy friss juhsajtot.

Tipp: természetesen, ha nagyobb adagot szeretnénk készíteni, arányosan emeljük a hozzávalókat.

A héjában főzés Judit kolléganőm tippje. Így kevésbé folyik a cékla leve tisztításkor, s nem kell félni, hogy foltot hagy mindenen!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!