Facebook hozzászólás
615

Céklakrémleves

Profi munkát végzünk a konyhában, ha az összes elkészítésre váró alapanyagra fűszerként tekintünk, legyen az hús, hal, növény vagy sajt. Készítsük össze a hozzávalókat és szagoljuk össze őket főzés előtt, hogy illenek-e egymáshoz? Mutatok neked egy receptet, amiben a résztvevő alapanyagok tökéletesen párosíthatók! Csak várd ki a végét!

Céklakrémlves, Kép: Inner Taste
Céklakrémlves, Kép: Inner Taste

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

Elkészítés:

A céklát 160 ℃ sütőben süsd a héjában puhulásig, majd hámozd meg. Ha foglalt a sütőd, vízben is megfőzheted és ebben az esetben a főzőlevét használd fel a leveshez. A bacont szeleteld vékony csíkokra, a mogyorót vágd össze apróbb, roppanós darabokra, negyedeld el a megpuhult céklákat. Egy 3 literes fazékban hevíts 2-3 evőkanál napraforgó olajat és add hozzá a bacont.

Veszélyesen ropogós chilis csirkeszárnyak
Ezzel a recepttel táplálni kívánom a csirkeszárny-roppanás iránti elköteleződésedet. Annak ellenére, hogy a bő olajban sütéssel bátran elengedheted a napi kalória szükségletedet, ez az étel garantáltan mosolyt csal majd az arcodra. Az Inner Taste receptje annyira ínycsiklandó, hogy, amikor írom, már korog a gyomrom! Ráadásul, akik ismernek, tudják, hogy a csirkeszárnyért elmennék a világ végére is.

Közepes lángon pirítsd, míg egészen sötétbarna színű lesz, hogy az összes zsírtartalma kisüljön és ropogóssá váljon. Készíts ki magadnak egy konyhai törlőpapírt, hogy az immáron bacon chips-ről leitasd a fölös zsiradékot. A visszamaradt sült bacon zsíron folytasd a pirítást a céklával pár percig és élesítsd az aroma bomba visszaszámlálását madras curry por hozzáadásával. Fél perc pirítás után öntsd fel 1,5 liter vízzel vagy a cékla főzőlevével és sózd meg. Főzd pár percig, hogy a só feloldódjon és botmixerrel pürésítsd krémes állagúra. Öntsd fel a tejszínnel, és állítsd be a sűrűségét víz hozzáadásával vagy forralással. Gondolj bele, a bacon füstös sült íze összeér a cékla és a curry földes aromáival, amit a leves selymes krémessége és a chips ropogóssága tesz kontrasztossá.

Tálald a levest forrón, szórd meg a tetejét a roppanós bacon chips-szel és a mogyoró darabokkal, illatosítsd tovább szarvasgomba szeletekkel vagy pár csepp szarvasgomba olajjal.

Figyelem, az idő lejárt, komoly illat-robbanás következik!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!