Cézár-saláta – 30 perc
A Cézár salátát sokféleképpen készítik.Tápláló, egészséges, és látványnak sem utolsó.Elkészítési ideje csupán harminc perc. Sokunk kedvence. Mi így szeretjük.
Hozzávalók:
1 db zsemle
őrölt kömény, ízlés szerint
fekete bors, ízlés szerint
só, ízlés szerint
őrölt fehérbors, ízlés szerint
1 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 db citrom
1 fej római saláta
2 db tojássárgája
50 dkg csirkemellfilé
Elkészítés:
A csirkemellfilét kiklopfoljuk, majd a szeleteket bedörzsöljük a sóval, őrölt feketeborssal, valamint az őrölt köménnyel készült fűszerkeverékkel. A rostlapot kicsit beolajozzuk, ráfektetjük a szeleteket, és oldalanként 5-5 percig sütjük. A fejes salátát falatokra tépjük, egy tálba halmozzuk, és elkészítjük az öntetet. A két tojássárgáját összeturmixoljuk a finomra zúzott fokhagymával, meg egy fél citrom levével. Közben apránként adagoljuk hozzá az olajat, végül sóval és fehérborssal ízesítjük. Ha kész, összeállítjuk a salátát. A salátát megöntözzük a majonézhez hasonlító mártással, megszórjuk a pirított zsemlekockákkal, majd a felcsíkozott, falatnyi darabokra vágott csirkét is hozzáadjuk.
Hozzászólás zárolva.