Cherry házilag – csak felnőtteknek
A beszélgetős nyárestéken jól esik egy-egy pohárka gyümölcsös finomságot elszopogatni, még ha alkohol tartalmú is. A meggyet már korábban elraktuk, most már fel is használhatjuk!
Hozzávalók:
- 2 üveg 0,7 l-es édes vörösbor
- 2 fél literes üveg cukrozott meggybefőtt leve
- 2 dl rum kristálycukor szegfűszeg, szegfűbors, fahéj
Elkészítés:
A két üveg bort egy fazékba töltjük, fűszerezzük és cukrozzuk ízlés szerint, majd felforraljuk. (Lényegében forralt bort készítünk elsőként.) Ezt követően a tűzről levéve langyosra hűtjük, utána beleöntjük a rumot és a meggybefőttek levét. Végezetül szűrve (vagy egy merőkanalat és tölcsért használva, a fűszereket a fazékban hagyva) palackozzuk, majd 3-4 napig érni hagyjuk. Kínálás előtt tegyük hűtőbe, hogy kellemesen hűvös legyen. Állaga akár a bolti változaté, kellemesen krémes és édes, színe élénk vörös, rendkívül ízletes. Alkoholtartalmára való tekintettel csak felnőtteknek ajánljuk! (Forrás: bestofcafe.hu)
Tipp: A lé nélkül maradt kimagozott meggyből pedig készíthetünk süteményt, ahogy a nagyi tanította. A receptet ITT találod!
Hozzászólás zárolva.