Facebook hozzászólás
312

Chorizo fehér borban

A chorizo spanyol füstölt kolbász, valójában nagyon hasonlít a magyarra, mégis kicsit más. Árulják száraz és friss formában is, csakúgy, mint a magyart. Ebből következően ha nem jutunk chorizóhoz, megteszi a mi hazai kolbászunk is.

Chorizo fehér borban, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
személyenként 20 dkg friss chorizo
annyi minőségi, száraz fehér bor, amennyi félig ellepi a kolbászokat
2 db babérlevél

 

Elkészítés:
Vágjuk a kolbászt 8 centis darabokra, tegyük egy serpenyőbe a darabokat a babérlevéllel együtt, és öntsük rá a bort. Forraljuk fel, és főzzük addig, míg a borból elpárolog az alkohol, és nagyjából a felére redukálódik a kolbász alatt. Ebben az ízletes szószban tálaljuk a kolbászt, adjunk mellé puha kenyeret, hogy lehessen mártogatni a szaftot.

Katalán krém
Tipikus katalán édesség, nem azonos a franciák créme brulée-jével, és erre a katalánok nagyon is kényesek. Barcelonában kóstoltam, ahol nincs tapas bár katalán krém nélkül.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!