Cicaanya magos-rozsos kenyere
Sokszor előfordul velünk, hogy jó lenne összedobni egy jó kis reggelit vagy vacsorát, de mit? Max konyhájában erre remek példákat találunk, de hogy csigázzam a kíváncsiságotokat, először a – mondjuk így – köretet mutatom meg. Pár nap, és jön hozzá a többi!
Hozzávalók:
- 2 dkg olaj
- 2 dkg só
- 2 dkg vaj
- 2 dkg cukor
- 370 ml víz
- 3 ek vegyes mag (szezám-, tök-, napraforgó-, lenmag…stb.)
- 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt (ezt nem szitálom, hanem mindjárt bele mérem az üstbe, erre szórom a magokat, és utána jöhet a szitált liszt)
- 10 dkg rétesliszt
- 42 dkg sima liszt
- 1 tk kenyérfűszer
- 7 g szárított élesztő
Elkészítés:
Tészta programom 1 óra 50 perc, utána átdagasztom. Gőzben kelesztem 35 percet, sütés először 15 perc maximumon, utána 35 perc 200 Cº-on. Figyelem: bent hagyom a kenyeret, míg melegszik a sütő, de ezt beleszámolom a kelesztésbe. Tehát: felmelegítem a sütőt, begőzösítem, és kb. 50 C°-on bent tartom. Kb. 20 perc után bekapcsolom a sütőt, fel max.-ra (ez kb. 230-250 C., és tíz percig melegítem, ezzel vége a kelesztésnek, és innen számítom a sütést. 10-15 per múlva visszaveszem a hőfokot, és készre sütöm. Rácson letakarva kihűtöm.
Hozzászólás zárolva.