Facebook hozzászólás
194

Citromfagylalt túróval

A nyári hőségben mi másra is vágyhatnánk, mint egy nem túl édes, gyümölcsös fagylaltra. Ráadásul ha magunk készítjük, abban is biztosak lehetünk, hogy csak természetes hozzávalókat tartalmaz majd!

Kép:Pixabay

Hozzávalók:

30 gramm kandírozott citrom,
7 deci citromlé,
90 gramm porcukor,
1 evőkanál akácméz,
100 gramm tejszín,
1 tojásfehérje,
csipetnyi só,
125 gramm tehéntúró,
80 gramm sima joghurt.

Elkészítése: tegyünk félre egy evőkanál citromlevet, majd a többihez adjuk hozzá a kandírozott citromot, 60 gramm cukrot, a mézet, és hagyjuk állni. A tejszínt 30 gramm porcukorral, a tojásfehérjét pedig a maradék citromlével, a sóval kemény habbá verjük. A túrót és a joghurtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tojáshabot. Fagylaltgépbe tesszük, majd 15 percnyi fagyás után hozzáadjuk a citromkeveréket, és még további 10-15 percig fagyasztjuk. Ha nincs fagylaltgépünk egy lapos tálban a fagyasztóba téve és körülbelül óránként átkavarva a masszát hasonló eredményt kaphatunk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!