Citromfagylalt túróval
A nyári hőségben mi másra is vágyhatnánk, mint egy nem túl édes, gyümölcsös fagylaltra. Ráadásul ha magunk készítjük, abban is biztosak lehetünk, hogy csak természetes hozzávalókat tartalmaz majd!
Hozzávalók:
30 gramm kandírozott citrom,
7 deci citromlé,
90 gramm porcukor,
1 evőkanál akácméz,
100 gramm tejszín,
1 tojásfehérje,
csipetnyi só,
125 gramm tehéntúró,
80 gramm sima joghurt.
Elkészítése: tegyünk félre egy evőkanál citromlevet, majd a többihez adjuk hozzá a kandírozott citromot, 60 gramm cukrot, a mézet, és hagyjuk állni. A tejszínt 30 gramm porcukorral, a tojásfehérjét pedig a maradék citromlével, a sóval kemény habbá verjük. A túrót és a joghurtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tojáshabot. Fagylaltgépbe tesszük, majd 15 percnyi fagyás után hozzáadjuk a citromkeveréket, és még további 10-15 percig fagyasztjuk. Ha nincs fagylaltgépünk egy lapos tálban a fagyasztóba téve és körülbelül óránként átkavarva a masszát hasonló eredményt kaphatunk.
Hozzászólás zárolva.