Citromos, lazacos kagylótészta fetával, rukkolával
Ez a tésztaétel hamisítatlan mediterrán ízekkel ajándékoz meg bennünket, és ahogy az már a mediterrán tészták esetében lenni szokott, elkészítése gyakorlatilag addig tart, amíg a tészta megfő, annyi idő alatt a szósz is elkészül. Zseniális!
Hozzávalók:
1 csomag durum kagylótészta a nagyobb méretű
20 dkg füstölt lazac
1 hatalmas citrom leve
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 marék rukkola
5 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
8 dkg feta
1 nagy csokor petrezselyem
frissen őrölt fekete bors
1/2 dl főzőlé
forró víz
só
Elkészítés:
A forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a tésztát. Egy nagyobb serpenyőbe öntsünk olívát. A petrezselymet aprítsuk fel. A hagymát karikázzuk fel, a fokhagymát szeleteljük vékonyan. Dobjuk az olívára a hagymákat, facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk bele a petrezselymet, hevítsük fel, de csak addig, hogy jól összeforrjon a citrom az olajjal.
Ekkor tépkedjük bele a lazac 2/3 részét, morzsoljuk bele a feta 2/3 részét és szórjuk rá a rukkolát.
A tüzet azonnal zárjuk el. Az öntetet nem kell sózni, mert a lazac és a feta elég sok sót tartalmaz.
A kifőtt tésztát egy szűrőkanál segítségével szedjük a szószra, gazdagon borsozzuk meg, majd merjünk egy kevés főzővizet rá. A tüzet egy pillanatra kapcsoljuk be alatta, amíg összeforgatjuk és már tálalhatjuk is.
Tálaláskor a maradék lazacot tépkedjük a tetejére és morzsoljuk rá a maradék fetát.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.