Facebook hozzászólás
1 264

Citromos rizottó

A rizottó az olasz konyha ékköve, semmi szín alatt nem tévesztendő össze azzal az étellel, amit a magyarok annak hívnak. A rizottó kerek szemű rizsből készül, alapfeltétele, hogy borral és valamilyen alaplével felöntögetve, kavargatva készítsük el. Minden más eljárással készült rizsétel lehet finom, de nem rizottó.

Citromos rizottó, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
45 dkg arborio rizs
1 kis fej hagyma
1,2 dl száraz fehérbor
7,5 dl marhahúsleves
1 citrom
6 dkg vaj
petrezselyem

fehér bors

Elkészítés:
A megforrósított vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rátesszük a rizst, amit 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, majd ha az elpárolgott, apránként felöntjük a levessel, egyszerre fél pohárnyival. Kevergetjük, majd jöhet az újabb adag leves. Ha az összes levest elfőztük, belereszeljük a rizottóba a citrom héját. Sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt belekeverjük a citrom levét, és a frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.

Céklás rizottó – egy szépítő vacsora
A cékla nagyon egészséges, mert szilícium tartalma miatt erősíti a bőrt, a kötőszöveteket az ereket és a csontokat. Ezzel a finom egytál étellel most kívül- belül megszépülhetünk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!