Citrusos pohárdesszert – az egészséges csábítás
A nagy nyári melegben egy könnyű, citrusos, üdítően friss bajor stílusú búzasörhöz is készíthetünk csábító édességet, csak a megfelelő ízeket kell összeválogatnunk. Íme egy kis nyári ízflört…
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg mascarpone
20 dkg zsíros, görög joghurt
2 tojás sárgája
2-3 evőkanál vaníliás cukor
1 narancs, 1 citrom, 1 lime
1 evőkanál balzsamecet-krém
1 csokor citromfű
1 kanál habfix
5 karika zabkeksz
kevés fahéj
a díszítéshez egy őszibarack és pár levél menta
Elkészítés:
A tojássárgáját felverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a mascarponét és a joghurtot. Lereszeljük a citrusok héját és a keverékhez adjuk az apróra vágott citromfűvel, és a fahéjjal együtt. Ezután a keverékbe forgatjuk a balzsamecet krémet és a habfixálót, hogy stabil legyen a krém, majd 1 órán keresztül a mélyhűtőben dermesztjük. A zabkekszeket egy pohár aljára morzsoljuk és rárétegezzük a krémet. A héjuktól megfosztott citrusokat apró gerezdekre vágjuk és gazdagon a krémre rétegezzük. Megismételjük a rétegezést, de az utolsó adag krémre már nem a citrusok, hanem egy vékony őszibarack gerezd, kis zabkeksz darabka és menta kerül díszítésnek.
Hozzászólás zárolva.