Facebook hozzászólás
382

Csípős babos egytál

A csípős, fűszeres egytál ételek még ilyenkor, tél végén is jó szolgálatot tesznek, ráadásul sok bajlódás sincs velük. Laktatóak, melengetőek, finomak.

Sült bab, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
2 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 nagy burgonya
50 dkg darált marhahús
2 evőkanál curry paszta (ázsiai ételeket árusító boltban kapható)
70 dkg sütőtök héja nélkül
1 db sült bab konzerv (szupermarketekben kapható)

Elkészítés:
Dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát az olajon, majd tegyük bele a burgonyát, keverjük 1 percig. Ezután hozzáadjuk a darált húst, azt is keverjük, szétnyomkodjuk a rögöket. Ha a hús kifehéredett, jöhet a curry paszta, amit 1 percig pirítunk, hogy kiadja az ízét. Ekkor belekeverjük a sütőtök kockákat, ráöntünk 3 dl forrásban lévő vizet, és puhulásig főzzük. Végül öntsük hozzá a babot, melegítsük át, majd tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!