Csípős babos egytál
A csípős, fűszeres egytál ételek még ilyenkor, tél végén is jó szolgálatot tesznek, ráadásul sok bajlódás sincs velük. Laktatóak, melengetőek, finomak.
Hozzávalók:
2 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 nagy burgonya
50 dkg darált marhahús
2 evőkanál curry paszta (ázsiai ételeket árusító boltban kapható)
70 dkg sütőtök héja nélkül
1 db sült bab konzerv (szupermarketekben kapható)
Elkészítés:
Dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát az olajon, majd tegyük bele a burgonyát, keverjük 1 percig. Ezután hozzáadjuk a darált húst, azt is keverjük, szétnyomkodjuk a rögöket. Ha a hús kifehéredett, jöhet a curry paszta, amit 1 percig pirítunk, hogy kiadja az ízét. Ekkor belekeverjük a sütőtök kockákat, ráöntünk 3 dl forrásban lévő vizet, és puhulásig főzzük. Végül öntsük hozzá a babot, melegítsük át, majd tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.