Csirke medvehagyma pestóval, spagettivel
Érdemes minél többször medvehagymát enni szezonjában, főleg, hogy egy óriási csokorral 200 forintért dobálják az ember után a piacon a medvehagymát. Most egy igazán gyors vacsorát készítettem a segítségével.
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg spagetti
30 dkg csirkemell filé
egy marék medvehagyma
5-6 dkg dió
5 dkg reszelt parmezán
olívaolaj
só
3 szelet vékony bacon
Elkészítés:
A bacont apró szeletekre vágtam, ropogósra sütöttem, majd a kisült zsíron átpirítottam a kimondottan kis darabokra vágott csirkehúst. Szerettem volna, ha húsz perc alatt vacsora van, és ezért fontos, hogy a hús hamar átsüljön. Amíg a hús puhult (menet közben egy kevés vizet öntöttem rá, hogy segítsem a folyamatot), a diót, a medvehagymát, sót, parmezánt összeturmixoltam annyi olívával, amennyitől krémes állagot kapott a pesto. Odatettem a spagettit is főni. Amikor a csirke elkészült, ráöntöttem a pestot, és ebbe szedtem az időközben megfőtt spagettit. Reszelt parmezánnal tálaltam az ételt.
Hozzászólás zárolva.