Csirkéből, pulykából készült ételek- sztárszakács receptek
Sokunk kedvence az omlós csirke, vagy a ropogós pulyka. Köztudott, hogy a csirkéből, vagy pulykából készült ételek jóval egészségesebbek, mint a vörös húsúak. A szárnyasokat friss zöldségekkel társítva könnyű nyári ételeket ehetünk, amelyek elég energiát, és vitamint biztosítanak a hétköznapokban is.
Csirkét, pulykát bármikor fogyaszthatunk, kivéve újév első napján, hiszen a néphagyomány szerint ekkor elviszi a szerencsénket. Egyetlen kiegyensúlyozott étrendből sem maradhatnak ki ezek a fehérje-dús alapanyagok, hiszen izmainknak különösen fontos összetevőket tartalmaznak. Könnyen elkészíthető, finom és tápláló alatokat ajánl Bereznay Tamás a Vitál Klub séfje. Az ínyenceknek a citromos-chilis csirkecombokat ajánljuk fokhagymás spagettivel, de aki a hagyományos ízeket kedveli, az válassza a a pulykabrassóit paprikával és paradicsommal megbolondítva.
Bereznay Tamás receptjeiből
Citromos-chilis csirkecombok fokhagymás spagettivel:
A csirkecombokat olajban megsütöm, majd a citromos-chilis mártással meglocsolom. A spagettit olívaolajon megpirított fokhagymával és friss petrezselyemmel készítem el. Tálaláskor a csirkét még kevés friss korianderrel színesítem.
Csirkecombnyárs friss salátával:
A csirkét oregánóval, szerecsendióval, fehérborssal és sóval ízesítem, majd a zamatos lilahagymával együtt hurkapálcikákra tűzdelem és együtt megsütöm őket. Ropogós jégsalátát, paradicsomot, és reszelt répát ajánlok mellé összekeverve.
Pulykabrassói paradicsommal és paprikával:
A sercegő pulykamell mellé dobom a paprikát, fokhagymát, és az újhagymát, majd a legvégén a paradicsomot. A ragut összekeverem a tepsiben sült újburgonyával. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórom meg.
+1 ráadás
Bazsalikomos zöldségleves:
Sárga- és fehérrépát, zellergumót és a póréhagymát olívaolajon megpárolom. Felöntöm csirkealaplével. Mikor majdnem kész, hozzáadom még a paradicsomot és a cukkinit. Ha megfőtt, friss csíkokra vágott bazsalikommal ízesítem.
Hozzászólás zárolva.