Facebook hozzászólás
471

Csirkehús póréhagymával és feta sajttal

Ez a csirkés finomság akár a húsvéti asztalon is helyet követelhet. Ízletes, különleges és saláták mellé is remek falat. Nálunk a család kedvence. Akár az uzsonnás dobozba is tehetünk holnap belőle. Ha marad.

Hozzávalók:

  • 500 g darált csirkehús
  • 250-300 g vékonyra szeletelt szalonna
  • 2-3 póréhagyma
  • 150 g feta sajt (trappistával is finom)
  • 1 tojás
  • 2 kanál zsemlemorzsa
  • só, bors, vegeta.

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk, a zöld részét eltávolítjuk, majd egy szálat vékony karikákra szelünk és megdinszteljük. A húst , kockára vágott feta sajtot (trappistát) a tojást, prézlit, a megdinsztelt póréhagymát összekeverjük, fűszerezzük. A sütőt felmelegítjük 2oo fokra. Egy kisebb,keskeny téglalap alakú formát kibélelünk szalonna szeletekkel, rárakjuk a fűszerezett csirkehús felét, a közepére tesszük a póréhagymát majd rá a darált hús másik felét. A forma oldalára kihajolt szalonna szeletekkel betakarjuk .Egy nagyobb formát félig töltünk meleg vízzel, belehelyezzük a csirkehúsos formát és 2oo fokon kb 1 órán át sütjük. Mikor már majdnem kész, ráborítjuk egy száraz formára, és visszatesszük annyi időre, hogy a szalonna minden oldala egyforma pirosra süljön. ha kihűlt, szeleteljük.

De ha a csirkéből inkább egy finom gombás joghurtos salátát szeretnél összedobni, akkor itt olvashatod a receptjét!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!