Csirkemelles sült zöldség
Nincs is szebb és egészségesebb látvány, mint amikor finom karikára vágott zöldségek sorakoznak a tepsibe, magukhoz ölelve a formás csirkemelleket. Ez az egytál étel nem csak gyors, de különlegesen finom is.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 1 nagyobb padlizsán
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 1 kg csirkemell filé
- Tengeri só, bors, oregánó, bazsalikom, majoránna
- 30 dkg trappista sajt
- olívaolaj
Elkészítés:
Az összes zöldséget felkarikázzuk, a húst kb. 5×5 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Egymás mellé tesszük az alapanyagokat tetszőleges sorrendben, de akkor lesz mutatós, ha végig ugyanazt a sorrendet követjük. Az általunk készített verzió: cukkini, hús, hagyma, paradicsom, hús, padlizsán, hús, hagyma. Miután megtelt a tepsi, megszórjuk a tetejét sóval, borssal, zöldfűszerekkel, leöntjük egy kis olívaolajjal és előmelegített sütőbe tesszük. Sajt nélkül összesen 40-50 percig sütjük, az első 20 percben 150 fokon, utána 180 fokon, mikor már elkezdett engedni a zöldségek leve. 10 percenként alaposan meglocsoljuk az egészet a saját levével, hogy a teteje se száradjon ki és ne égjen le. Ha már minden megpuhult, akkor leöntjük a felgyülemlett levet, rászórjuk a sajtot és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.
Tipp: Ha a férfiaknak szeretnénk kedvezni, akkor a tetejére a sajt alá bacon szalonnát (vagy mangalica szalonnát) fektethetünk, így már nem fog nagyon „egészségesnek” tűnni és szívesebben is fogyasztják majd.(Forrás: bestofcafe.hu)
Hozzászólás zárolva.