Csirkemellfilé paradicsomos tökkörettel
A tökből korántsem csak főzelék készíthető. Íme egy sokkal modernebb recept, ami azért a hagyományos ízek kedvelőit sem rettenti majd el.
Hozzávalók:
60 deka csirkemellfilé,
60 deka frissen gyalult tök,
10 deka póréhagyma,
fél csomag friss kapor,
2 kisebb paradicsom,
2 deci natúr joghurt,
1 citrom leve,
1 gerezd fokhagyma,
3 deka vaj,
1 evőkanál liszt,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
a gyalult tököt enyhén besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A húst vékony csíkokra vágjuk, majd picit besózva a serpenyőben felforrósított vajon hirtelen átsütjük. Rátesszük a karikára vágott póréhagymát, az összezúzott fokhagymát, majd néhány percnyi párolás után hozzáadjuk a tököt, a szeletekre vágott paradicsomot, az apróra vágott kaprot is, és rövid ideig összepároljuk. Végül behabarjuk a lisztes joghurttal, kiforraljuk, és tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.