Csirkés bruschetta
Igazán különleges feltét egy bruschettára, ha csirkecombból készítjük. Nyugodtan helyet kaphat a klasszikus paradicsomos, és egyéb zöldséges változatok mellett.
Hozzávalók 4 főre:
8 csirke felsőcomb, bőrös
1-1 tk pirospaprika, szárított oregánó és kakukkfű
Olívaolaj
6 nagy, érett paradicsom
1 kicsi lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek (világos) balzsamecet
Só, frissen őrölt bors
10 levél bazsalikom
Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük 1 tk sóval, pár tekerésnyi őrölt borssal és 4 ek olívaolajjal. A csirkecombokat kicsontozzuk, de a bőrét rajtahagyjuk. Mindegyiket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Száraz, forró serpenyőben minden oldalukat kb. 5 perc alatt megsütjük, a bőrös oldallal kezdjük.
Közben kis kockára vágjuk a paradicsomokat, még apróbbra a hagymákat. Összekeverjük egy tálban, hozzákeverjük a balzsamecetet, 1 csapott tk sót, jó pár tekerésnyi borsot, az apróra vágott bazsalikomot és 3 ek olívaolajat.
Mikor a húsok készen vannak, fejenként kettőt tányérra teszünk, rájuk halmozzuk a paradicsomsalátát. Rögtön tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.