Facebook hozzászólás
265

Csirkés-cseresznyés nyári saláta

Cseresznyéből egészen sokféle és különleges finomság készíthető, többek között ez a pikáns csirkesaláta. Igazi vendégkápráztató, fantasztikus csemege.

Hozzávalók:

  • Kép: Pixabay

    2 kicsontozott csirkecomb,

  • 1 csirkemell,
  • 20 dkg cseresznye,
  • 5 szál újhagyma,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 zöldpaprika (sárga),
  • olívaolaj,
  • só.

Az öntethez:

  • 1 deci fehérbor,
  • 0,5 deci piros borecet,
  • olívaolaj,
  • friss mentalevél,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • babérlevél,
  • 1 kávéskanál fűszerkeverék (kardámon, koriander, fehér bors),
  • 1 kávéskanál cukor.

Elkészítése:
A húst kockákra vágjuk, olajon megsütjük, megsózzuk. Hozzáadjuk a zöldséget, és rövid ideig együtt dinszteljük. Utána adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett cseresznyét, összekeverjük, és még egy percig pároljuk. A zöldséges, cseresznyés húst egy tálba tesszük, leöntjük a forró öntettel, és legalább hat óráig állni hagyjuk.
Öntet:
a bort és az ecetet egy deci vízzel fölforraljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a mentát, a babérlevelet, a fűszerkeveréket, cukrot, olívaolajat, és együtt főzzük további tíz percig.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!