Facebook hozzászólás
380

Csirkés, juhtúrós quiche

A quiche (ejtsd: kis) lényegében egy linzertészta, amit általában sós töltelékkel töltenek meg, bár léteznek édes változatai is, szerintem nálunk azért a sós változat van jobban elterjedve. Ami nekem igazán tetszik benne – talán pont ezért lesz nagy kedvencem – hogy egy linzertészta az alapja, a töltelék pedig a végtelenségig variálható kedvünk, vagy a hűtőnkben lévő alapanyagok alapján.

Hozzávalók:

Csirkés, juhtúrós quiche, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

20 dkg liszt
1 tojássárgája (fehérjét majd a töltelékhez használom fel)
10 dkg vaj
1 nagy csipet só
bő fél deci víz
Töltelékhez:
1 csirkemell filézve
15 dkg juhtúró
2 tojás + a megmaradt fehérje
2 dl tejföl
friss petrezselyem
1 kisebb fej lila hagyma
olívaolaj

bors

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és 20 percen át hűtőben pihentetem. Közben elkészítem a tölteléket: a hagymát és a csirkét csíkokra vágom, a hagymát az olajon megfuttatom, majd a csirkét lepirítom, hozzáadom a tejfölt és a juhtúrót, összekeverem az apróra vágott petrezselyemmel. Kb. 40 perc alatt készre sütöm, a teteje szép pirult legyen.

Kata többi receptje itt.

Lotharingiai quiche
Az omlós tészta készítésének van néhány szabálya, amit betartva biztosak lehetünk a kitűnő végeredményben. Hideg vaj és hideg kéz kell hozzá, no meg hűtőben való pihentetés. Ennyi az egész. Álljunk neki bátran!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!