Csirkés-spenótos krumplirakottas
Aki szereti az amúgy nagyon egészséges brokkolit és a spenótot, de a könnyű húsokat se hagyja ki az étrendjéből, az bizonyára nagyon fog örülni ennek az egytál ételnek. Gyors és nagyon egyszerű elkészíteni, csak rakosgatni kell, és aranysárgára sütni.
Hozzávalók
● 60-70 deka burgonya
● 25 deka spenót
● 40 deka csirkemell
● 2 deci tejszín (vagy tejföl)
● 3 tojás
● 10 deka ementáli sajt
● só, bors, szerecsendió
● vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése
A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. A megtisztított spenótleveleket 2-3 percig forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük A csirkemellet fél centis csíkokra vágjuk, és enyhén besózzuk.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit alaposan kivajazunk, és rétegenként egymásra rakjuk a burgonyát, a spenótot (minden sort enyhén sózzunk) és a húscsíkokat. A tejszínt összekeverjük a tojásokkal, a reszelt sajttal, a borssal, a szerecsendióval, és leöntjük vele a rakottast. Közepes tűznél először fólia alatt 10-15 percig süssük, majd a fóliát levéve aranysárgára pirítjuk.
● Spenót helyett brokkolival is nagyon finom. Ízlés szerint egy kis füstölt sajttal is megszórhatjuk a tetejét, pikánsabb lesz tőle.
● Tulajdonképpen nem bonyolult ennek a nagyon finom receptnek az elkészítése, bár a zöldfélék előfőzése némi előkészületet kíván. Ám ha ehhez és a sütéshez is vannak kényelmes és jó edényeink, akkor semmiség az egész! Éppen ezért most egy nagyon praktikus, nem tapadó kerámiabevonatos edénykészletet ajánlunk, van benne egy lábos és egy nyeles lábos, mindkettő üvegfedővel, két serpenyő, egy gyümölcstorta- és egy kuglófforma meg egy serpenyő. Persze ehhez a recepthez nem kell mindet használnod, de a lábosok meg a serpenyő jól jöhetnek.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.