Csirkés-tejfölös gombapörkölt pennetésztával
Tészta is, gombás is, csirkés is, tehát mindenki megtalálja a kedvére valót benne. Nem egy bonyolult munka elkészíteni, és szinte alaprecept a kezdő háziasszonyok számára. No és van benne egy kis meglepetés is, amitől a diétások is jobb kedvre derülnek!
Hozzávalók:
- 1 kg gomba,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 mokkáskanálnyi só,
- 1 mokkáskanálnyi piros paprika,
- 1 mokkáskanálnyi fekete bors,
- 2 db. babérlevél,
- 2-3 evőkanál olíva-vagy kókuszolaj,
- 2 dl 12%-os tejföl
Elkészítés:
A hagymát és a gombát megtisztítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, levéve a tűzről picit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikával elkeverjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, 1-2 percig dinszteljük, majd kb.1,5 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt főzzük, közben borssal és babérlevéllel egészítjük ki.
Amikor a gomba megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a liszttel csomómentesre elkevert tejfölt. Visszatesszük a tűzre, innen már 3-4 perc alatt elkészül.
Tehetünk hozzá előzőleg serpenyőben kevés kókuszolajon és hagymán megpirított csirkemell-csíkokat is, de akár el is hagyható.Diétás pennetésztával kínáljuk. (Forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)
További gombás, csirkés és tésztás receptekért kattints az életforma receptoldalára!
Hozzászólás zárolva.