Facebook hozzászólás
633

Csirkés tortilla tekercs

Jó, ha tartunk otthon tortilla lapokat, nagy segítség lehet bármelyik estén, ha gyorsan kell vacsorát készítenünk.  Általában 8 darabos kiszerelésben árusítják, nagyobb élelmiszer-áruházakban vagy delikátokban beszerezhető. Érdemes belőle több csomaggal venni, szavatossági ideje általában elég hosszú, és nagyon változatosan tudjuk használni.

Csirkés tortilla tekercs, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
fejenként 2 tortilla lap
csirkemell
mexikói fűszerkeverék
kevés olaj a sütéshez
tejföl
zöldségek: salátalevél, uborka, kaliforniai paprika, kukorica, paradicsom

Elkészítés:
A csirkét vágjuk egészen apró darabokra, hogy hamar átsüljön. Forrósítsuk fel az olajat, süssük át rajta a húsdarabkákat. Szórjuk meg mexikói fűszerrel, forgassuk át, majd egész kevés vizet aláöntve pároljuk a húst puhára. Amíg ez elkészül, a választott zöldségeket vágjuk fel szintén kis darabokra, rakjuk őket külön kis tálkákba. Ha a hús megpuhult, már csak a tálalás van hátra. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, egy-két percre tegyük bele a tortillalapokat, hogy megpuhuljanak. Nem kell őket sütni, csak átmelegíteni. Halmozzunk mindegyikre csirkét, tegyünk bele a zöldségekből is, majd koronázzuk meg egy kanálka tejföllel. Tekerjük fel és szervírozzuk! Az egész művelet nem több 15 percnél.

Csirkés tortilla tekercsek paradicsomszósszal
Ahol sok nő dolgozik egy helyen, ott a pletyka és a divat téma mellett a leggyakoribb esemény a receptek cseréje szóban és írásban. Így történt ez a minap is, amikor egyik kolléganőm tortilla tekercsétől illatozott a közös konyha. Azonnal lecsaptunk rá…


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!