Csirkesaslik salátával és mézes-gyömbéres paprikamártogatóssal
Egy kis szabad téri grillezést idéző nyárs elkészítéséhez adunk most ötletet. Ez természetesen a konyhában is elkészíthető, de ha itt lesz az ideje, a rácsra is nyugodtan rárakhatjuk. A fogást a hozzá kínált mártogatós teszi igazán egyedivé: nagyon egyszerű és finom ez a paprikás-gyömbéres-mézes változat.
Hozzávalók
30 deka csirkemell
2 marék friss levélsaláta vegyesen
1 fél citrom szeletelve
1 savanykás alma
2 zöldpaprika
2 evőkanál méz
kis darab gyömbér
1 evőkanál. olívaolaj
1 teáskanál Maggi
Gyros csirkefalatok alap
Elkészítése
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, felkockázzuk, majd megforgatjuk a Gyros csirkefalatok alapban. A fűszeres csirkekockákat felszúrjuk 4 kis nyársra, majd egy evőkanál olívaolajon serpenyőben hirtelen kisütjük.
Eközben megmossuk a salátaleveleket, a citromot, az almát és a paprikákat. A salátaleveleket összetépkedjük, a citromot és az almát vékonyan beleszeleteljük, és egy tálban jól elkeverjük úgy, hogy a citromot kissé megnyomkodjuk.
A gyömbérdarabot megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk, majd az egészet jól összedaráljuk. A pépre néhány csepp citromot csepegtetünk, majd hozzákeverünk két evőkanál mézet.
Tálaláskor alulra halmozzuk a friss salátát, erre tesszük a csirkesaslikot, egy kis mártogatós tálba pedig mellé adjuk a mézes-gyömbéres paprikakrémet. Jól illik hozzá a fóliában sült krumpli is.
További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.