Csőben sült vegyes zöldség
A sült zöldségekben az a legjobb, hogy annyiféle módon lehet variálni, ahányféle zöldség létezik. A tavasz közeledtével lehet kevesebb téli gyökérzöldséget és több újonnan megjelenőt használni hozzá.
Hozzávalók:
2 db piros kaliforniai paprika
2 db kisebb cukkini
2db paradicsom
1 fej vöröshagyma
10 dkg kecskesajt
8 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál friss kakukkfű
2 kávéskanál csípős pirospaprika
só, őrölt bors
Elkészítése:
A paprikákat csíkokra vágjuk, a cukkinikat félbevágjuk és felszeleteljük, a paradicsomokat felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk, a sajtot kockákra vágjuk. Serpenyőben 1 evőkanál forró olajon 3 percig pirítjuk a paprika csíkokat, majd félretesszük. A maradék zsiradékot 2 evőkanál olajjal kiegészítjük, és 5 percig pirítjuk benne a cukkinit, majd azt is félretesszük. A helyére szórjuk a finomra vágott hagymát, teszünk hozzá még 2 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsom karikákat, a finomra vágott kakukkfüvet, 1 kávéskanál pirospaprikát, és 10 percig kis lángon pároljuk, majd sütőtálba öntjük. Váltakozva rárakjuk a paprikát és a cukkinit, befedjük a sajtkockákkal, megszórjuk a maradék pirospaprikával, meglocsoljuk a maradék olajjal, és 10 percre forró sütőbe toljuk.
Hozzászólás zárolva.