Facebook hozzászólás
195

Csokis-gesztenyés muffin – adalék az édes élethez

Itt van az ősz, és ha éppen nem valami tökös, akkor valami gesztenyés sütinek is ideje van. Ez az isteni muffin változat, a begyűjtött receptjeim egyike, és bármikor készítem, mindig nagy sikere van. Vasárnapi hangulatfokozónak is kiváló!

Csokis-gesztenyés muffin Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 10 deka étcsokoládé
  • 25 deka gesztenyepüré
  • 10 deka vaj
  • 2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 5 deka cukor
  • 3 tojás
  • 1 csipetnyi só
  • 5 deka liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • tetejére tejszínhab és őrölt fahéj

Elkészítés:

Még mielőtt a muffin készítéshez hozzákezdenék, bekapcsolom a sütőt 175 fokra, és a muffin sütőlapot kibélelem papírkapszlikkal.
Ezt követően az étcsokit darabokra töröm, gőz fölött felolvasztom, majd amikor kihűlt, robotgéppel összekeverem a gesztenyével, a puha vajjal, rummal, lekvárral, cukorral meg a tojások sárgájával.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem, a lisztet pedig összekeverem a sütőporral.
A tojáshab negyedét erőteljesen belekeverem a gesztenyés masszába, majd hozzáadom a többi tojáshabot is, de azt már óvatosan forgatom bele. Fakanállal belekeverem a sütőporos lisztet is, majd szétosztom a muffintepsi horpadásaiban.
Kb. 30-35 perc alatt sülnek meg, és 12 darab lesz belőle.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!