Facebook hozzászólás
3 892

Csokis-mákkrémes torta – sütés nélkül

Sütés nélküli három krémes tortát készíteni nem olyan nagy ördöngösség. Tovább tart elolvasni a receptet, mint elkészíteni ezt a nem csak finom, de nagyon mutatós tortát, akár nőnapi meglepetésnek, vagy éppen szülinapra. Csokis is, mákos, is, kekszes is, könnyű is.

Hozzávalók:

Nem csak a látványa, az íze is tökéletes

Alapkrém

  • 1 l tej
  • 7 kanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 tasak (30g) zselatin
  • 5 deci tejszín

Mákkrém

  • 20 deka darált mák
  • 1 deci víz
  • 1 kanál méz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 kanál cukor
  • 10 deka fekete csoki

Keksz alap

  • 20 deka darált keksz
  • 5 deka darabolt dió v. mogyoró

Elkészítés

Alapkrém: a zselatint elkeverjük 1 dl vízben. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, felfőzzük forralásig, majd levesszük a tűzről. A zselatinhoz hozzákeverünk 6-7 kanál forralt tejet,és addig kevergetjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Ehhez hozzáöntjük a megmaradt tejet is, csomómentesre összedolgozzuk, és lehűtjük. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt tejes masszához keverjük, és addig mixeljük, amíg a krém szép egységes egésszé össze nem áll.
Keksz alap: a darált kekszet és a diót összekeverjük, majd hozzáadunk  6-7 kanál – már lehűtött –  alapkrémet, összedolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk
Mákkrém: a hozzávalóknál előírt 1 deci vizet felforraljuk, beletesszük a többi alapanyagot, és addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Langyosra hűtjük, majd a lehűtött alapmassza felét (tejszínes- zselatinos) mixerrel jól hozzákeverjük, és a tortaformában várakozó kekszmasszára kenjük.
Csokikrém: a csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a megmaradt alapkrém felét(!), és a mixerrel összedolgozzuk.A megmaradt alapkrém (a másik fél) a fehér réteget alkotja, amit egyszer szintén átkeverünk szép simára. És akkor most jöhetnek a krémek szépen egymásra „emeletenként”.

A már tortaformában türelmesen várakozó mákkrémre rásimítjuk a fehér krémet. A mákkrémre rákenjük a fehér krémet, majd erre rá, jöhet utolsóként a csokikrém. Akinek még van kedve az díszítheti, főleg ha szülinapra szánja.

A tepsis raffaellot már megsütötted? Emlékeztetünk a receptre!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!