Csokiszalámi
Mindenki szereti – az is, aki nem vallja be -, úgyhogy ezzel a csokoládé szalámi recepttel nem tudunk mellélőni. Sokáig eltartható, lehet belőle vékony szeleteket vágni – már akit ez érdekel… -, és sokféleképpen ízesíthető.
Hozzávalók:
15 dkg vajas keksz, készen kapható, bolti, nem háztartási keksz
10 dkg jó minőségű csokoládé
10 dkg vaj
3 evőkanál rum, nem aroma
5 dkg aprított, megpirított dió
3 dkg aszalt gyümölcs, lehet áfonya, barack, apróra vágva
kisujjnyi cukrozott gyömbér apróra vágva
Elkészítés:
A kekszet egy késes aprítóban összedaráljuk. Nem tesszük a gépbe az összes darabot, hármat-négyet csak kézzel törünk össze. Vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét és a vajat, ráöntjük a kekszmorzsára. Hozzáadjuk a rumot, az aszalt gyümölcsöket, és alaposan összekeverjük a masszát. Hűtőben pihen fél órát, hogy a csoki és a vaj kissé visszadermedjen, majd sütőpapíron két rudat formálunk a masszából. Ezután a sütőpapírra porcukrot szórunk, abban meghempergetjük a rudakat, hogy megkapják a szalámikat megillető nemes penész réteget. Folpack fóliába tekerjük szorosan, két végét jól megcsavargatjuk, majd a hűtőben hagyjuk megdermedni az édességet. Celofánba csomagolva, vagy egyéb, kreatív módon készült csomagolópapírba tekerve adjuk át.
Hozzászólás zárolva.