Fejedelmi reggeli
Csokoládéban sült croissant
A kész sütemény felturbózásának legpazarabb módját mutatjuk, ami ráadásul végtelenül egyszerű is.
Hozzávalók:
- 4-5 natúr croissant
- 4 dl ml tej
- 1-2 ek cukor
- 4 dkg kukoricakeményítő
- 3 dkg holland kakaópor
- 1 ek vaj
Tetejére:
- juharszirup (vagy méz)
- friss gyümölcs
- lekvár
- görög joghurt (vagy mascarpone)
- porcukor
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazz ki egy tálat és tedd bele a croissantokat – egyben vagy elfelezve, ahogy neked tetszik. Melegítsd meg a tejet, keverd el benne a cukrot, a kakaót, majd öntsd rá a tésztára.
Süsd úgy 15-20 percig. Mielőtt megdíszíted, várd meg, hogy kihűljön kissé, de ha forrón szeretnéd tálalni, egyszerűen hagyd el a joghurtot, dobj rá egy kis vajat és mehet a szirup.
Tipp: Csinálhatod fehércsokival is, vagy sima vaníliás tejjel is, ha jobban kedveled az édes ízeket. Elmentheted ezt a receptet a közelgő Valentin napra is.
Hozzászólás zárolva.