Csokoládés-gyümölcsös rakott palacsinta
A palacsintát szinte mindenki szereti. Az éttermek a hagyományos édes töltelékkel megtöltött palacsinták mellett újszerű desszertkölteményeket kínálnak. Íme egy különlegesség:
Csokoládés-gyümölcsös rakott palacsinta
Hozzávalók:
2 tábla tortabevonó csokoládé
2-3 közepes banán
2-3 közepes narancs
2 evőkanál pirított mandulaforgács
5 dkg margarin
0,5 dl csokoládélikőr
Készítsük el az édes palacsintát. Utána keverőtálba tesszük a kisebb darabokra tördelt csokoládét, majd vízfürdő fölött óvatosan felolvasztjuk. Onnan levéve margarinnal és csokoládélikőrrel dúsítjuk, majd simára keverjük. Az olvadt csokoládét felhasználásig melegen tartjuk.
Az első palacsintát tányérra fektetjük, vegyesen narancs- és banánszeleteket helyezünk rá, majd meglocsoljuk csokoládéval. Addig rétegezzük így a hozzávalókat, míg minden el nem fogy. A rakott palacsinta tetejét meghintjük pirított mandulaforgáccsal, és cikkekre vágjuk.
Tálaláskor a szeleteket lapátkanál segítségével helyezzük tányérra, és friss citromfűvel díszítjük őket.
Hozzászólás zárolva.