Facebook hozzászólás
510

Cukkinipalacsinta

A cukkini egyike azon zöldségeinknek, amelyek olyan sokféle módon használhatóak fel, hogy az szinte hihetetlen. Bizony, még palacsintát is lehet vele készíteni, amit mindenképpen kipróbálásra ajánlunk!

Cukkinipalacsinta, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók:
1 salátacukkini
2 tojás
1 csésze tej
fél csésze liszt
1 mokkáskanál só
bors
olaj

A töltelékhez:
4 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
2 cikk fokhagyma vagy 2 mokkáskanál fokhagymapor
friss kapor ízlés szerint, só.

Elkészítés:

A cukkinit mossuk és hámozzuk meg, s reszeljük le kislyukú reszelőn. Adjuk hozzá a tojásokat, a sót, borsot, öntsük hozzá a tejet, s kavarjuk bele a lisztet. Palacsintaszerű masszát kapunk. Az olajat öntsük a serpenyőbe, és süssük meg a palacsintákat. A töltelékhez keverjük el a majonézt a tejföllel, az apróra vágott kaporral és a fokhagymával. Kenjük meg a palacsintákat, tekerjük fel.

Gazpacho
A tikkasztó kánikulák legeslegjobb levese, amihez a zöldségeken kívül már csak egy turmixgép szükséges.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!