Facebook hozzászólás
388

Cukkinis, boros burgonyaleves

Hogy mire lehet felhasználni a vasárnapi húsleves-maradékot? Például egy fantasztikus, kicsit mámorosan különleges burgonyaleveshez, amelyet a boron kívül a cukkini bolondít meg. A szomszédból kívántam meg…

A hozzávalók Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 cukkini
  • 50 dkg burgonya,
  • 2 sárgarépa,
  • fél pohár fehérbor,
  • fél liter húsleves,
  • bors, cayenne-i bors, szerecsendió, cukor, só
  • finomra vágott fűszernövények (bazsalikom, oregánó, metélőhagyma, petrezselyem)

Elkészítése:
Felforrósított zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát, megsózzuk. A felkarikázott krumplit és a répát is a hagymához adjuk, majd feleresztjük a borral, a levessel, és felforraljuk. Fűszerezzük, negyed óráig forraljuk, végül a cukkinicsíkokat a levesbe tesszük, és öt percig pároljuk. Belekeverjük a fűszernövényeket, tálaláskor pedig egy tojássárgáját helyezünk a levesbe.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!