Currys húsgombóc
Nagy divat manapság indiai étterembe járni, indiai ízesítésű ételeket enni. Azoknak, akik még csak most ismerkednek az indiai konyha világával, bátran ajánlom ezt a húsételt, mert a curry még nem nagy durvulás ezen a területen, mégis bele lehet kóstolni kicsit abba az egzotikus íz világba. A húsleves és a bor használata kimondottan európai vonal, nem beszélve a húsgolyók előzetes átsütéséről. Az biztos, hogy különleges ételt tálalhatsz, ha kipróbálod a receptemet.
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 db erőleves kocka
2 evőkanál prézli
1db tojás
só, bors,
1 evőkanál curry por
1 csomag petrezselyemzöld
2 dl tejszín
1,5-2 dl fehérbor
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadom az apróra! vágott hagymát, a prézlit, a tojást, sót, borsot, 2 evőkanál petrezselymet és apró gombócokat formázok belőle. Néhány evőkanál olajon pirosra sütöm őket, majd a gombócokat meghintem egy evőkanál liszttel, ugyanennyi curryvel, és egy szétmorzsolt erőleveskockával. Ezután felengedem másfél-másfél deci vízzel és fehérborral. Csendes tűzön 15-20 percig párolom a gombócokat, majd amikor úgy ítélem meg, hogy elkészültek, a mártás addigi sűrűségét figyelembe véve tejszínt öntök az edénybe. Ne híguljon fel nagyon, de legyen benne bőven tejszín (úgy 2 deci…). Utolsó lépésként a felaprított petrezselymet adom hozzá. Párolt rizzsel tálalom.
Hozzászólás zárolva.