Facebook hozzászólás
1 033

Dupla csokis, meggyes álom

A süti elkészítése során már az is nehézséget okozott, hogy a nyers tésztát ne nyalakodjam el, a krém elkészítésekor már nagyon kínos volt a helyzet, és a végeredmény minden várakozásomat felülmúlta.

Dupla csokis, meggyes álom, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg barna nádcukor
15 dkg vaj
1 csomag sütőpor
3 db tojás
0,3-0,5 dl tej
10 dkg csokicsepp vagy nagyon apróra vágott csokoládé

A krémhez:
30 dkg meggy vagy egy üveg meggy befőtt
20 dkg fehércsoki
1 dl tejszín
1 dl zsíros tejföl

Elkészítés:
A vajat habosra keverem, hozzáadom a nádcukrot, azzal is keverem egy sort, majd egyenként hozzáadom a tojásokat a krémhez. Ezután a sütőporos liszt és a tej felváltva kerülnek a robotgép táljába. Utoljára a 10 dkg csokicseppet oszlatom el a masszában. Egy nem túl nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a tésztát, elegyengetem, és 160 fokos légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
Közben elkészül a krém. A meggyet kimagozom, lecsöpögtetem egy szűrőben. A fehércsokit alacsony fokozaton a mikróban felolvasztom, majd amikor folyékony, hozzákeverem a tejszín és a tejföl keverékét. Nem kell megijedni, először a hideg folyadéktól meghalni látszik a massza, de erőteljes keveréssel néhány másodperc alatt homogén krém keletkezik. A felébe belekeverem a meggyet, a másik felét félreteszem.
Amikor a tészta megsült és kihűlt, keresztben kettévágom (ez nem lesz egyszerű művelet a tésztában sült csokicseppek miatt), majd a meggyes krémmel megkenem. A második lapot a tetejére helyezem, és a maradék, meggy nélküli krémmel egyenletesen bevonom. Egy kis hűtés nem árt neki, hogy a csoki kissé megszilárduljon.

Chai latte, azaz tejes tea
Tej és tea egyszerre, jól hangzik, nem? Az ízesítést változtathatjuk kedvünk szerint, szerintem az alapvető fűszerek hozzá így télvíz idején a fahéj, szegfűszeg, kardamom kombó. De el tudom képzelni gyömbérrel is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!