Dupla csokis, meggyes álom
A süti elkészítése során már az is nehézséget okozott, hogy a nyers tésztát ne nyalakodjam el, a krém elkészítésekor már nagyon kínos volt a helyzet, és a végeredmény minden várakozásomat felülmúlta.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg barna nádcukor
15 dkg vaj
1 csomag sütőpor
3 db tojás
0,3-0,5 dl tej
10 dkg csokicsepp vagy nagyon apróra vágott csokoládé
A krémhez:
30 dkg meggy vagy egy üveg meggy befőtt
20 dkg fehércsoki
1 dl tejszín
1 dl zsíros tejföl
Elkészítés:
A vajat habosra keverem, hozzáadom a nádcukrot, azzal is keverem egy sort, majd egyenként hozzáadom a tojásokat a krémhez. Ezután a sütőporos liszt és a tej felváltva kerülnek a robotgép táljába. Utoljára a 10 dkg csokicseppet oszlatom el a masszában. Egy nem túl nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a tésztát, elegyengetem, és 160 fokos légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
Közben elkészül a krém. A meggyet kimagozom, lecsöpögtetem egy szűrőben. A fehércsokit alacsony fokozaton a mikróban felolvasztom, majd amikor folyékony, hozzákeverem a tejszín és a tejföl keverékét. Nem kell megijedni, először a hideg folyadéktól meghalni látszik a massza, de erőteljes keveréssel néhány másodperc alatt homogén krém keletkezik. A felébe belekeverem a meggyet, a másik felét félreteszem.
Amikor a tészta megsült és kihűlt, keresztben kettévágom (ez nem lesz egyszerű művelet a tésztában sült csokicseppek miatt), majd a meggyes krémmel megkenem. A második lapot a tetejére helyezem, és a maradék, meggy nélküli krémmel egyenletesen bevonom. Egy kis hűtés nem árt neki, hogy a csoki kissé megszilárduljon.
Hozzászólás zárolva.