Facebook hozzászólás
336

Duplán gesztenyés gluténmentes torta

Gluténmentes, cukormentes, krémes desszert azoknak – is -, akik nem tehetnek bármit a tányérjukra, ha édességre vágynak.

Duplán gesztenyés gluténmentes torta, Kép: majomkenyer.hu
Kép: majomkenyer.hu

Hozzávalók:

A tésztához:

– 20 dkg Maroni natúr gesztenye
– 15 dkg cukor/xukor/xilit/glükonon
– 5 dkg mandula
– 3 tojás
– egy teáskanál sütőpor

A krémhez:

– 25 dkg mascarpone
– 12,5 dkg Maroni natúr gesztenye
– ízlés szerint porcukor/porxukor

 

Elkészítés:
A mandulát a cukorral finommá őröljük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a tojássárgáját a tészta többi hozzávalóival habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk. A tésztát 25 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit jól elkeverjük és a kihűlt torta tetejére kenjük, az oldalát is bevonjuk. Tetszés szerint díszitjük.

Gesztenyés tiramisu
A mascarpone sajt elengedhetetlen eleme a tiramisunak, de még azt is lehet tovább csavarni, hogy még őrjítőbb legyen. Mondjuk gesztenye masszával, és rummal…

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!