Édes-pikáns csirkemell falatok
Sokan azért nem mernek belevágni egy-egy kínai fogás elkészítésébe, mert általában az előkészítés gyakran lényegesen hosszabb időt vesz igénybe, mint maga a főzés.
Hozzávalók 6 főre
1,5 kg csirkemell filé
3 szál friss citromfű
2 kis fej hagyma
2 evőkanál Nuoc Nam szósz (ázsiai boltokban kapható)
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál cukor
1 evőkanál olíva olaj
őrölt, enyhén csípős piros paprika
frissen őrölt bors
Elkészítés:
Mossuk meg a csirkemell filét és vékony csíkokra vágjuk fel. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk fel nagyon vékony csíkokra. Aprítsuk finomra a citromfüvet, ahogy a petrezselymet szoktuk. Egy wokban forrósítsuk fel az oliva olajat, dinszteljük meg benne a hagymát, majd adjuk hozzá a húst és kb. 10 percig pirítsuk benne állandó keverés mellett. Vegyük kisebbre a lángot, és adjuk hozzá a citromfűvet, a Nuoc Nam és a szója szószt, a cukrot, szórjuk meg piros paprikával, fedjük le az edényt, majd gyakori kevergetés mellett főzzük kb. 25 percig.
Közben készítsünk főtt rizst köretnek.
Hozzászólás zárolva.