Édesburgonya palacsinta
Nálunk még javában tart az édesburgonya láz, mindig tartok itthon ebből a szuper zöldségből, hogy ha hirtelen jön egy ihlet, hogy készítenék belőle valamit ez ne legyen akadály. Így volt ez az alábbi reggelinél is. Vasárnap jut idő leginkább arra, hogy reggelire ilyen finomságot készítsünk, a hétköznapi készülődésnél ez esélytelen, gondolom ezzel nem csak én vagyok így.
Hozzávalók (10 db palacsintához)
20 dkg sült passzírozott édeskrumpli
4 db tojás
2 csipet só
sütéshez 3 ek olaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát megmosom, majd alufóliába csomagolva 180-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm, utána eltávolítóm a fóliát és szükség szerint még 10 percig sütöm, amíg puha nem lesz. Egy villa beleszúrásával lehet ellenőrizni, hogy jó e már. Ezt a műveletet akár korábban is el lehet végezni.
A kissé lehűlt, de még meleg édesburgonyát meghámozom, villával szétnyomkodom, majd összekeverem a tojásokkal és az egészet összepürésítem, 2 csipet sót teszek hozzá. Felforrósított serpenyőben szükség szerint egy kis olajjal apró, 8-10 cm átmérőjű palacsintákat sütök belőle.
Tükörtojással, friss zöldségekkel ettük, nagyon finom volt. Kata többi receptje itt.
Hozzászólás zárolva.