Édesburgonyás muffin rebarbara mártással
A muffin egyre népszerűbb desszert, és ez nem véletlen, hiszen könnyű elkészíteni, ráadásul finom is. De a finomnak is vannak fokozatai, és muffinban is lehet különlegeset alkotni, amire receptünk a legjobb példa.
Hozzávalók
12,5 deka vaj
17,5 deka cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
30 deka sima liszt
1 tasak sütőpor
1,25 deci tej
30 deka édesburgonya nyersen lereszelve
2 darab rebarbara
1 deci vörösbor
1 evőkanál keményítő
2 evőkanál méz.
Elkészítés
A cukrot, a vajat és a tojást habosra keverjük. Beletesszük a liszttel elkevert sütőport, a tejet, a citrom reszelt héját és a reszelt édesburgonyát. A tésztával félig megtöltjük a muffin sütőformákat, és előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük. Közben a rebarbarát vékonyan meghámozzuk, és ujjnyi vastag karikára vágjuk. A mézzel, a keményítővel és a vörösborral felfőzzük, pikáns mártást készítünk belőle, melyet a kisült muffinok mellé tálalunk.
Hozzászólás zárolva.