Egészséges chips
Sokak kedvence a chips, mint rágcsálnivaló, de a magas kalória- és zsírtartalma miatt nem illesztjük be az étrendünkbe, vagy nem szeretnénk hasonló felesleges kalóriákkal tömni a gyerekünket. Az, hogy odafigyelünk az egészségünkre, nem jelenti azt, hogy egyhangúan kellene étkeznünk. Most nézzük meg néhány egészségesebb chips elkészítési módját.
Hozzávalók:
- 3 nagy répa és édesburgonya
- kevés kókuszolaj
- tengeri só
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyákat és a répát is, majd nagyon vékonyra szeleteljük. (A legegyszerűbb uborka gyaluval gyalulni hajszálvékony szeletekre.) Ezután langyos vízzel leöblítjük, majd alaposan megszárítjuk. A zöldségszeleteket egy tányérra rakjuk, kókuszolajba mártott ecsettel megkenjük, meghintjük a fűszerrel, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is elvégezzük a műveletet. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb. 180 fokos sütőben készre sütjük.
De tetszőlegesen készíthető zellerből, céklából és változatosabbá tehetjük petrezselyemzöld, kömény, koriander, metélőhagyma vagy más zöldfűszer felhasználásával. Sőt, a piacokon egyre többféle látványos zöldség kapható – ha lila répát, csíkos céklát választunk, még szemet gyönyörködtetőbb lesz az eredmény! (A cékla egyébként igazi csodazöldség, el se hinnéd, mennyi mindenre jó!)
Ha joghurtos mártogatót is készítünk hozzá, még finomabb lesz!
Silye Gabriella,
BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő
Hozzászólás zárolva.