Egészséges churros
Imádom a spanyolok fánkját, a churrost, de mióta oda kell figyelnem a szénhidrát fogyasztásomra, szomorúan búcsút vettem – ettől is. Kata most megmutatja, hogyan cseréljük okos szénhidrátokra az egészségtelen fehér lisztet.
Hozzávalók a churroshoz:
50 g negyedannyi édesítőszer (porrá őrölt)
1 1/2 teáskanál őrölt fahéj
550 ml víz
1/2 teáskanál só
500 g liszt (felesben zablisztet és tk. tönköly lisztet használtam)
1 liter növényi olaj
Csokoládé öntethez:
150 g étcsokoládé (Wawel cukormenteset használtam)
250 ml tejszín
Elkészítés:
Egy kis lábosban a vizet, 1,5 teáskanál édesítőszert, a sót és 2 ek. olajat összeforralok, majd belekeverem a lisztet. Addig kell keverni, míg kész labdává össze nem áll a tészta. Szükség esetén pici vizet lehet hozzáadni, de alapvetően egy nagyon sűrű tésztát kell kapni. A többi olajat egy lábosban felhevítem, ebben fogom a fánkokat kisütni majd. A tésztát egy csillagcsöves kinyomóval ellátott habzsákba töltöm, majd a forró olajba kb 10 cm-es hurkákat nyomok. Általában nem szakad el a tészta magától, így egy késsel elvágom a tésztát 10 cm-nél.
Csoki öntet készítése: A tejszínt felmelegítem (nem kell forralni, csak legyen jó meleg), hozzáadom a csokoládét és folyamatosan keverem, amíg teljesen el nem olvad. A fahéjat összekeverem az édesítővel, megszórom vele a fánkokat, majd a csokiöntetbe mártogatom. Kata receptjei itt olvashatók.
Hozzászólás zárolva.